Sunday, January 13, 2008

DD PODHIGAI BSNL SPORTS QUIZ (12/01/2008)

1.

2.


3.
Ans- Bangladesh opening batsmen Shahriar Hafees

4.


5.


6.


7.


8.








Friday, January 11, 2008

DD PODHIGAI BSNL SPORTS QUIZ

1.
Ans-Ian chappell

2.
3.


4.
5.
6.


7.


8.
9.


10.


11.


12.
13.



14.

15.

16.


Thursday, January 10, 2008

COUNT DOWN TO BEIJING OLYMPICS 2008

1.how many number of countries participated in 2004 Athens Olympics???
2.who won the first gold medal for the United Arab Emirates????

3.first woman from Thailand to earn a gold medal,when she won the 75kg category weightlifting event.

4. who won the Greece's first-ever gold medal in judo ???

5.which single country swept away the medals in the 3,000m steeplechase event ??

6.Beijing Olympics will host how many Games programme ???
7. Identify this Olympics games emblems ????
8. identify this athlete who is hero of Beijing Olympics games music video ??? 9.Identify the logo of the organization???? 10.identify the mascot for Beijing 2008 Olympics. 11. identify this stadium bulid for Beijing Olympic Games 2008 ????

12.identify this venue????


Ans-
1.204

2.double trap shooter Ahmed Almaktoum

3.Weightlifter Pawina Thongsuk
4.lias Iliadis
5. Kenya Ezekiel Kemboi taking the gold, Brimin Kipruto the silver and Paul K. Koech the bronze.

6.35 sports and nearly 400 events.
7.Barcelona 1992, Atlanta 1996, Athens 2004
8.John Stephen Akhwari,"a hero from the 1968 Olympic Games in Mexico City"

9. International Paralympic committee.
10.Fuwa "Each of Fuwa has a rhyming two-syllable name -- a traditional way of expressing affection for children in China. Beibei is the Fish, Jingjing is the Panda, Huanhuan is the Olympic Flame, Yingying is the Tibetan Antelope and Nini is the Swallow"
11.National Stadium.Olympic Green,china
12.Beijing Basket Ball Gymnasium.

Aussies Mixed Quiz

1.Australia first sent competitors to the Winter Olympics way back in 1936, but it was not until 2002 that they won their first gold medal. Who won that medal?

2. In the 2002 Soccer World Cup qualifying matches, who did Australia beat by a mammoth 31 to zero?

3. Which father and son jockeys both rode the Melbourne Cup winners twice each?

4. Which long-serving basketball coach retired in 2005, after coaching the Melbourne Tigers for 35 years?

5. Which Australian golfer won the Arnold Palmer Trophy for the leading money-winner on the US Tour three times, in 1986, 1990 and 1995?

6. Which of the cricketing Chappell brothers is the oldest?

7. In 1979, the fifth Netball World Championship was held in Trinidad and Tobago. Because of the way the tournament was set up, there were no provisions to split a dead-heat, and three teams finished with eight of nine wins. One of these teams was Australia, but who were the other two?

8. The Gold Coast were a short-lived Rugby League team that only existed from 1988 to 1998, but during that time they were known by three nicknames. What were these names?

9. Because the majority of the Australian population lives within about 300 kms of an ocean, surf sports are a part of life here. Who won a record six Australian Open Ironman titles between 1987 and 1994?

10. Roger Bannister was the first person to run a sub-four-minute mile, in 1954, but an Australian was the second person to break the barrier. Who was he?

ANSWER

1.Steven Bradbury.
2.American Samoa.
3. Billy and Peter Cook.
4.Lindsay Gaze.
5.Greg Norman.
6.Ian.
7. New Zealand and Trinidad and Tobago.
8.Giants, Seagulls, Chargers.
9.Trevor Hendy..
10.John Landy.

Monday, January 7, 2008

1.identify this para olympic sprinter who has applied for Beijing Olympics 2008.



Ans-Oscar Pistorius

2.Martina Hingis has been handed over 2 years ban for what reasons recently.

Ans- Due to failing doping test.

3.who won the Chennai open tennis tournament this year.

Ans-Mikhail Youzhny

4.Who am I.



Ans-Lleyton Hewitt

5.identify this new england foreign coach.


Ans- Fabio Capello.

6.2012 Olympics will be held at????

Ans-England.

Friday, January 4, 2008

1. Who Olympic 100 meters champion recently has been banned for four years.

Ans- Justin Gatlin

2. Which team won the men’s and women’s national volleyball tournament held at Jaipur.

Ans- in men’s Haryana and in women’s Kerala team.

3. Which kiwi bowler is all set to join the rebellion cricket league ICL?

Ans- Shane Bond.

4. Pakistan batsmen Imran Farhat and Taufiq Umar were in news for?

Ans- both moved court against Pakistan Cricket Board’s decision to stop them from playing domestic cricket.

5. Fernando Alonso is all set to drive this year F1 with which team.

Ans- Renault

6. JP Associates has been signed on to build something for the first time in India in Greater Noida. What's it?

Ans-F1 racing track.

7. what is the connection point between this two pictures?






Ans- laxmi nivas mittal purchased 20% stack in this club.




8. Identify this trophy in picture.




Ans- Champions trophy recently won by AC Milan.

9.what is connection point to this pictures.



Ans- Brazilian kaka Argentine Messi and Portuguese Ronaldo picked up the first second and third postion award for the FIFA player of the year.